Drones zijn tegenwoordig razend populair. NietDrone Online Kopen zo gek, want het is natuurlijk ook heel erg leuk om met drones rond te vliegen. Zeker wanneer een drone een camera bij zich draagt, kun je prachtige beelden vanaf boven maken. Maar hoe duur is een drone met camera eigenlijk en wat is een goede drone?

Soorten drones

Er zijn enorm veel soorten drones met camera verkrijgbaar. De prijzen variĆ«ren dan ook van enkele tientallen tot enkele duizenden euro’s. Zoals met de meeste dingen geven de duurdere drones ook betere kwaliteit. Je kunt met deze drones filmpjes maken zoals je deze ook op televisie of YouTube ziet. De goedkopere drones zijn ook prima, maar vooral voor amateuristisch of beginnersgebruik.

Waar wil je de drone gebruiken?

Het doeleinde voor de drone is ook van belang voor welke drone je gaat kopen. Natuurlijk, je wil ermee gaan vliegen en filmen, maar waar je dit gaat doen is ook belangrijk. Zo kun je bijvoorbeeld inschatten of je een iets stevigere drone nodig hebt die minder snel kapot gaat, of juist een waterdichte drone als je bij bijvoorbeeld het strand wil gaan vliegen. Deze factoren kunnen mee beslissen in het wel of niet kopen van een bepaalde Drone. Zo kun je bijvoorbeeld met de Splash Drone zelfs onder water filmen!

Materiaal

Drones kunnen van veel verschillende materialen gemaakt worden. De goedkopere drones worden vaak gewoon gemaakt van plastic, wat ze snel kapot laat gaan. Duurdere drones zijn vaak gemaakt van koolstofvezel. Koolstofvezel is een stuk sterker, en zorgt er dus voor dat een drone minder snel kapot gaat. Wanneer je dus grotere of ‘gevaarlijkere’ vluchten wil maken, bedenk dan goed wat voor drone je wil.

Afstandsbediening of app

Bij veel drones krijg je een afstandsbediening bijgeleverd, waarmee je de drone besturen kunt. Maar er zijn ook drones die je moet besturen met een app op je telefoon. Voordelen hiervan zijn dat je controller niet stuk kan gaan, je geen dure controller hoeft te kopen, apps vaak ge-update worden en je alle media vanaf je drone direct op je device hebt staan! Toch zijn er ook een aantal nadelen van een app boven een afstandsbediening. Zo zou je bijvoorbeeld minder goed kunnen sturen, valt de verbinding met de drone vaker weg en kan het zo zijn dat het scherm van je device te klein is om de vlucht van je drone goed te kunnen volgen. Al met al is het dus verstandig om te bedenken of jij graag je drone wil besturen via je device of via een ‘echte’ afstandsbediening.

Het is dus vooral belangrijk om te kijken naar jouw wensen bij het kopen van een drone met camera.