Het is al heel lang niet meer voldoende een titel als Meester en de Rechten te halen. De studieBedrijfsovername personeel Rechtsgeleerdheid is een uitgebreide studie. Een voorbereiding voor je leven als jurist.

De studie omvat verschillende stadia.

Het is mogelijk de studie af te ronden in verschillende stappen. Bij de meeste universiteiten en hogescholen in Nederland kun je direct praktijkervaring opdoen via stages of virtuele programma’s. Via een Bachelor en Master studie kun je de kennis opdoen die je nodig hebt om jezelf advocaat en meester in de rechten te noemen.

Maar daarnaast ben je natuurlijk ook ondernemer. En net als de bakker op de hoek en de slager moet je op zoek naar klanten en zaken. Daarbij heb je diverse mogelijkheden. Je zou gewoon je eigen kantoor kunnen beginnen maar de kans dat je dat gaat redden, als beginnend advocaat is niet echt groot.

Specialiseren in huurrecht is zo goed als verplicht

Er zijn natuurlijk bestaande advocatenkantoren die altijd op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Bij het solliciteren naar een positie binnen een advocaten kantoor moet je natuurlijk wel iets meer te bieden hebben als je klasgenoten.

Daarom is het altijd verstandig al vroeg in je studie een specialisatie te zoeken die bij je past.
Je moet daarbij natuurlijk vooral letten op jezelf. Waarin voel jij je het beste thuis?
Een interessante mogelijkheid om je te specialiseren is het huurrecht. Er zijn advocatenkantoren die zich alleen maar bezig houden met het huurrecht. Maar je zou ook op zoek kunnen gaan naar een algemeen kantoor en je diensten aanbieden als specialist.

Twee soorten cliënten bij huurconfilcten

Zoals bij de meeste situaties waar een conflict kan ontstaan is er bijna altijd sprake van twee partijen die het niet met elkaar eens zijn. Maar er is een omstandigheid die het huurrecht extra interessant maakt, voor een van die twee partijen gaat het conflict over een woning of een ander gebouw.

Dat kan zelfs een thuis zijn voor het gezin van die partij, of het gebouw waar de cliënt een onderneming is begonnen. Er is dus bijna altijd sprake van menselijke emoties.
Dat betekend dat je zeker geen kantoorbaan moet verwachten, maar het betekend ook dat je carrière niet altijd even gemakkelijk zal verlopen.
Daar staat tegenover dat je wel altijd op zoek bent naar oplossingen voor echte problemen.

Advocaat gespecialiseerd in huurbemiddeling, een mooi beroep.

De rechtswetenschappen kennen veel facetten en het huurrecht is er maar een van. Maar het is wel een heel menselijk facet van het recht, ook en vooral in Nederland waar veel mensen een relatief klein land moeten delen.

De bemiddelende rol van een advocaat kan heel goed tot zijn recht komen bij een beroepskeuze als advocaat huurrecht. Er zijn altijd mensen betrokken bij het recht, maar zeker bij het huurrecht.