Een hielspoor is een pijnlijke verkalking van het bot in uw hiel. Doordat dit bot in verbinding staat allesoverhielspoormet een pees ontstaat pijn. Het bot op zich doet geen pijn, maar de pijn verplaatst zich als het ware naar de pees in uw hiel. Tijdens het lopen kan de pijn ondraaglijk worden. Lange afstanden lopen gaat niet meer en als u niets aan de klachten doet kan een hielspoor er zelfs toe leiden dat u nauwelijks nog kunt lopen. Natuurlijk is het beter om het niet zo ver te laten komen en maatregelen te nemen zodra u de eerste symptomen van een hielspoor ervaart door een brandende, zeurende pijn in de hiel.

Komt het door mijn schoenen dat ik last van hielspoor heb?
Volgens de website allesoverhielspoor.nl kan het heel goed zo zijn dat u last krijgt van een hielspoor door het dragen van verkeerd schoeisel. Ook schoenen die versleten zijn en daardoor onvoldoende steun bieden aan uw voeten kunnen leiden tot een hielspoor. De ene persoon is hier uiteraard gevoeliger voor dan de andere. Maar als u al eerder last heeft gehad van een hielspoor dan is het zeker aan te raden om altijd goede schoenen te dragen die uw voeten voldoende ondersteunen. Laat u hierover eventueel adviseren door een goede orthopeed of koop uw schoenen bij een verkoper die verstand van zaken heeft. Natuurlijk zijn leuke vlotte niemendalletjes qua schoenen leuk als ze in de mode zijn. Maar sommige mensen zijn echt beter af met deugdelijke schoenen.

Wat kan ik doen om een hielspoor te laten genezen?
Wanneer u daadwerkelijk een hielspoor heeft is het belangrijk een aantal maatregelen te nemen. U kunt dan denken aan:

In de meeste gevallen verdwijnen de klachten na verloop van tijd en worden al na enkele dagen minder als u deze maatregelen in acht neemt. Slechts bij een klein deel van de patiƫnten zijn verdere maatregelen nodig zoals het bezoek aan een specialist. In een enkel extreem geval kan een operatie noodzakelijk zijn, maar dit is zeer uitzonderlijk.