tapijtreiniger-den-haagTapijt reinigen lijkt meer werk dan het in werkelijkheid is. Echt, het valt mee als je de volgende handige tips gebruikt om een tapijt te reinigen of om het te onderhouden, zodat je er heel lang plezier van hebt! Tapijtreiniger Den Haag geeft u hieronder enkele nuttige tips waarmee u zelf uw tapijt kunt reinigen. Komt u er niet uit schakel dan onze experts in om uw tapijt professioneel te laten reinigen.

Tapijtreinigen met azijn

Een heel eenvoudig maar wel goed afdoend schoonmaakmiddel voor het reinigen van een tapijt is azijn. Meng azijn, 1 deel azijn op 10 delen water, en je kunt starten met het reinigen. Gebruik hiervoor een stevige spons of een doek, stop deze in het azijnmengsel. Daarna even een beetje uitknijpen zodat de spons of doek niet te nat is. Nu kun je het tapijt schoonwrijven. Je zult zien dat je tapijt er helemaal van opknapt. Laat het na de behandeling in een goed geventileerde ruimte minimaal een uur drogen. Zet de ramen dus een uurtje open, zodat er veel frisse lucht binnenkomt.

Sneeuw; een perfecte tapijtreiniger

In de winter, als er sneeuw ligt, kun je het tapijt met de goede kant in de witte sneeuw leggen. Laat het tapijt enkele uurtjes in de sneeuw liggen, daarna het tapijt uitkloppen. Door de sneeuwkristallen wordt het vuil uit het tapijt verwijderd. Ook worden de kleuren van het tapijt door de sneeuw weer mooi opgefrist. Het tapijt ziet er na deze sneeuwbehandeling weer als nieuw uit.

Tapijtreinigen op een ‘ouderwetse manier’

Het tapijt kun je ook reinigen door het eerst buiten te leggen en daarna voorzichtig, vooral niet te hard, uit te kloppen met een mattenklopper. Zo verwijder je, op een milieuvriendelijke manier, alle vuil en ook het eventuele ongedierte zoals tapijtkevers.
Als er vlekken in het tapijt zitten dan kun je deze heel eenvoudig verwijderen met ossegalzeep. Kies voor de vloeibare ossegalzeep. Deze is bij iedere drogist verkrijgbaar. Wrijf de vlek er dun mee in. Laat het vervolgens gedurende een korte tijd inwerken. Hierna dep je met lauw water de vlek. Ook kun je een klein scheutje azijn aan het water toevoegen en hier de vlek mee deppen. Als je een witte doek gebruikt, dan zul je zien dat het vuil in de doek gaat zitten. Met de doek neem je het vuil dus weg. Deze manier van tapijtreinigen is enigszins ouderwets, maar werkt nog steeds heel erg goed en is tijdloos.

Hoe behandel je tapijtfranjes

De tapijtfranjes kun je heel eenvoudig onder het tapijt slaan. Zo worden de franjes niet nat tijdens het schoonmaken van het tapijt. Na het reinigen van het tapijt vouw je de franjes weer op de goede plaats. Hierna borstel je de franjes met een zachte borstel in de juiste richting, door het borstelen komen de franjedraden weer recht te liggen. Ten slotte is uw tapijt helemaal gereinigd en kunt u weer lange tijd genieten van een schoon én fris tapijt!